Finanskrisens tilbagegang

Der er godt nyt om finanskrisens tilbagegang!

penge

Det sidste halve års tid har man i diverse medier kunne høre, at det går bedre og bedre for den danske økonomi; folk bruger flere penge, boliger bliver solgt hurtigere, og ledigheden er en smule på tilbagegang, hvilket bl.a. arbejdsmarkedsforsker og professor ved Århus Universitet vil Flemming Ibsen har bekræftet i Metro Express[1]:

”Jeg vil helt klart sige ‘ja, vi er ude af finanskrisen’. Selv om der ikke er tale om en gigantisk jobfest, så peger alle statistikker og nøgle-aktører på, at vi ude af krisen, og nu er der et opsving i gang” fortæller han.

Denne tendens viser sig nu også i oplevelsesøkonomien, som også har været hårdt ramt af, at virksomheder ikke har været villige til at bruge lige så mange penge på årets julefrokost. Heldigvis ser dette også ud til at ændre sig, og der ses en større villighed til at bruge penge i år, end der har været de seneste par år.
Hos SuperEvent i Rødovre er dette en tendens de kan nikke genkendende til, og rigtig mange firmaer har allerede bestilt årets julefrokost, og endda de dyrere af stedets pakker. Den ene af SuperEvents ejere, Camilla Jensen, fortæller, at de store populære julefrokostdage allerede er så godt som udsolgt, og at de andre er godt på vej, hvilket er nogle år siden de har oplevet noget tilsvarende på nuværende tidspunkt. Hun råder derfor virksomheder til at få booket deres julefrokoster hurtigst muligt, uanset hvor de har tænkt sig at afholde det, da det formentlig er en tendens hos de fleste julefrokostarrangører.

Da finanskrisen var på sit højeste, var det især på de udgifter der blev brugt i forbindelse med en oplevelse, der blev sparet på. D.v.s. folk spiste og drak hjemmefra inden i eksempelvis skulle til koncert. Der var altså ikke et specielt stort fald i indtægter fra billetsalg, men derimod kunne der mærkes en mindre købevillighed i baren på spillesteder. Dette er tilsyneladende ved at vende nu, hvor det er de dyrere all inclusive pakker der bliver bestil ved årets julefrokoster.

[1] Metro Express d. 24/03-14 på: http://www.mx.dk/penge_erhverv/nyheder/story/27119587

 

by

Related Posts


  • Warning: file_put_contents(http://eventblog.dk/wp-content/uploads/2017/08/Escape-room-final120.jpg) [function.file-put-contents]: failed to open stream: HTTP wrapper does not support writeable connections in /var/www/eventblog.dk/public_html/wp-includes/class-wp-image-editor-imagick.php on line 737

    Fatal error: Uncaught Error: Cannot use object of type WP_Error as array in /var/www/eventblog.dk/public_html/wp-content/themes/blogspringtheme/functions/dynamic-image.php:275 Stack trace: #0 /var/www/eventblog.dk/public_html/wp-content/themes/blogspringtheme/functions/inkthemes-functions.php(195): inkthemes_thumbnail_resize(118, '', 120, 90, true, 90) #1 /var/www/eventblog.dk/public_html/wp-content/themes/blogspringtheme/single.php(100): inkthemes_get_thumbnail(120, 90) #2 /var/www/eventblog.dk/public_html/wp-includes/template-loader.php(106): include('/var/www/eventb...') #3 /var/www/eventblog.dk/public_html/wp-blog-header.php(19): require_once('/var/www/eventb...') #4 /var/www/eventblog.dk/public_html/index.php(17): require('/var/www/eventb...') #5 {main} thrown in /var/www/eventblog.dk/public_html/wp-content/themes/blogspringtheme/functions/dynamic-image.php on line 275