Badminton som sport og event

350px-Badminton_court_Danish.svg

Man kan spore badminton helt tilbage til det gamle Grækenland, og en lignende sport er lokaliseret i det tidlige Østen. Hermed er badminton en sport der har en del år på bagen. Den udgave af sporten som vi kender den dag i dag med fjerbold og net, stammer fra Indien i 1860’erne, hvor britiske soldater tag en børneleg, der gik ud på at holde en fjerbold i luften, til sig. Soldaterne tilføjede et net, og hermed var den moderne udgave født. Navnet badminton opstod fordi soldaterne i Indien spillede mod hertugen af Beauforts’ børn i hans residens Badminton House. En moderne bane er derfor også præcis samme mål som den hal hvor de spillede i i 1860’erne.

Den Internationale Badminton Federation (IBF) (nu kendt som Badminton World Federation) blev oprettet i 1934 med Canada, Danmark, England, Frankrig, Holland, Irland, New Zealand, Skotland og Wales som de stiftende medlemslande. Indien tiltrådte som partner i 1936. BWF regulerer badminton internationalt og udvikler sporten globalt.

I dagens Danmark er badminton en stor sport, med rigtig mange medlemmer og klubber over hele landet. Som med så mange andre sportsgrene, er badminton en sport hvor folk går op i, at udstyret er i orden, så ikke det er konstruktionsfejl i udstyret man taber sine kampe på. Det er derfor vigtigt, at man vælger den rigtige leverandør af badmintonudstyrså man er sikret ordnede forhold og ikke bliver taget ved næsen. Man kan således med fordel vælge en butik der er specialiseret i lige netop badminton, så man er sikker på at få den rigtige rådgivning hvis man har behov for dette.

 

by

Related Posts

  • Post Image
  • Post Image
  • Post Image

Social Icons